Behandelingen

Massage heeft naast een ontspannende of stimulerende werking ook veel fysieke invloeden. Het stimuleert onder andere de bloedcirculatie en de vochthuishouding, het verbetert de stofwisseling, het versterkt het immuunsysteem, het beïnvloed de spierspanning, het kan pijnverminderend werken en het bevordert de werking van de organen. Uiteindelijk brengt massage iedereen wat anders en dit kan ook per sessie verschillen. Als je voor het eerst bij me komt, maken we kennis met behulp van een anamneselijst. Aan de hand van het dit gesprek, zal ik de massagevorm voorstellen die het beste past bij hoe je je nu voelt. Per sessie kan dit verschillen. Hieronder geef ik een algemene uitleg van de verschillende behandelmogelijkheden bij Current Tense.

  • Klassieke massage

Deze massage richt zich vooral op spieren, gewrichten en bindweefsel. De massage beïnvloedt de spierspanning, stimuleert de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen. Het heeft vaak een ontspannende werking op de spieren, huid en bindweefsel.

  • Energetische massage

Deze massage is afgestemd op de energie in het lichaam. De aanraking zet je energiehuishouding in beweging.

  • Voetreflexologie

Op onze voeten zitten reflexpunten die corresponderen met de organen in ons lichaam. Door de voeten te masseren wordt eigenlijk het hele lichaam aangeraakt. Voetreflexologie bevordert de werking van organen, de bloedsomloop, lymfestroom en energiestroom. Deze massagevorm is ook bij uitstek geschikt als een directe aanraking van een specifiek lichaamsdeel te gevoelig is.

  • Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een zachte behandeling waarbij je geheel gekleed op de tafel mag plaatsnemen. Door jouw lichaam zachtjes in beweging te brengen en te wiegen op jouw eigen ritme zullen de energiestromen en al het water in je lichaam (zo’n 70% van je lichaam bestaat uit water) in beweging worden gebracht. Holistic Pulsing kan voor een diep niveau van ontspanning zorgen.

  • Bindweefsel massage

Deze massagevorm richt zich op de bindweefsellaag onder de bovenste huidlaag. Bindweefsel heeft connecties met alle organen en systemen in het lichaam. Door de bindweefsellaag met een rollende techniek in beweging te brengen, kan er meer ruimte en bewegingsvrijheid ontstaan. Naast de eigenlijke bindweefselmassage worden ook triggerpoints behandeld.