Over mij

Ingvild-CurrenttenseIk ben Ingvild van der Born. In 1977 in Leiden geboren en in deze omgeving opgegroeid. Al mijn hele leven hecht ik veel waarde aan fysiek contact. Ik ben me altijd al bewust geweest dat een aanraking meer kan zeggen dan duizend woorden. Maar ook onze taal zegt mij veel. Er bestaan legio uitspraken en gezegdes die door een fysieke uitdrukking omschrijven hoe we ons voelen en wat we doen.

Ik ben al jaren met veel plezier werkzaam als account manager in de reiswereld, een beroep dat ik naast mijn massagepraktijk nog steeds uitvoer. Een aantal jaar geleden ging er toch iets bij mij knagen. Er moest toch nog iets meer uit het werkzame leven te halen zijn dan wat ik in mijn kantoorbaan vond? Na zelf meerdere malen in aanraking te zijn gekomen met massagetherapeuten ging er bij mij een helder lichtje branden. Waarom niet datgene gaan doen waar ik zelf zoveel baat bij heb gehad?

Ik ben bij Holos terecht gekomen, een opleiding voor masseurs en massagetherapeuten. In 2014 ben ik afgestudeerd als massage therapeut. Iedere dag leer en verwonder ik me weer meer over wat ons lijf ons te vertellen heeft en iedere dag nog ben ik blij dat ik deze stap heb gezet (over fysieke uitdrukkingen gesproken..)